Optimising RO production: pilot with Evides (in Dutch)

18-05-2018

PILOT: OPTIMALISATIE VAN RO PROCESSEN
EVIDES INDUSTRIEWATER & HATENBOER-WATER    

Evides Industriewater (EIW) heeft begin 2018 nieuwe omgekeerde osmose (RO) pilots aangekocht voor verdere optimalisatie van hun RO processen. Als een innovatieve partner doet EIW veel onderzoek, zowel intern om de huidige zuiveringsprocessen voortdurend te optimaliseren en klant vragen te beantwoorden als extern met o.a. onderzoeksinstituten en universiteiten voor toekomstige zuiveringsconcepten en technieken. Naast RO pilots heeft EIW eveneens een pilot voor ionenwisseling, nanofiltratie, ultrafiltratie, flocculatie en lamellenseparator, etc. Kortom, veel kennis- en onderzoekscapaciteiten.

Hatenboer-Water pilotsysteem     

De volledig op wens van de klant gemaakte installatie bestaat uit één RO installatie, twee scale guards en één automatische ‘clean in place’ (CIP) unit. Aan de hand van de scale guards wordt vervuiling van de RO installatie (kalkaanslag en/of biologische vervuiling) gemeten. De RO-installatie en scale guards zijn voorzien van frequentie gestuurde hogedrukpompen en automatische concentraatregeling voor dito instelling van de opbrengst van productwater.

Meten is weten     

Elk afzonderlijk systeem bevat een breed scala aan meetinstrumenten met PLC om alle mogelijke procesparameters te monitoren, die nodig zijn voor het pilotproces. De CIP unit is volledig automatisch uitgevoerd, zodat de noodzaak voor het werken met chemicaliën tot een minimum wordt beperkt.

Evides Industriewater    

Bij interesse naar het door EIW uitgevoerde onderzoek kunt u contact opnemen met:
Afdeling Sales & Marketing
Ron Biemans: +31 6 53 33 91 04
R.Biemans@evides.nl

Afdeling Process & Technology
Eva Koper: +31 6 10 76 47 71
e.koper@evides.nl